top of page
3.jpg

HACAMAT

Hacamat tedavisi binlerce yıllık geçmişi olan en köklü tedavi yöntemlerinden biridir. Çin, Mısır ve Babil uygarlıklarınca etkin bir şekilde hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Dilimize “Hacamat“ olarak geçen bu tedavi, Arapça “Hijamah“ kelimesinden alınmış olup, “emme“ anlamına gelmektedir. 

HACAMATIN ETKİ MEKANİZMASI

Hacamat bugün için mekanizmaları bilinen, bilimsel altyapısı olan ve aynı zamanda sünnet olan bir uygulamadır. Ben hacamatı hastalarıma şu şekilde anlatıyorum. Nasıl ki evimizi temizlerken önce tozları, atıkları evimizin ya da odamızın bir köşesinde toplayıp daha sonra oradan alıp atıyoruz. İşte hacamat yaptığımız noktalar da vücutta temizlenip, atılamayan atıkların biriktirildiği bu noktalardan oluşuyor. Hacamatla burada biriken toksinleri, kirli kanı alıp atmış oluyoruz. Fakat hacamatta çok fazla kan alınmaz .Hacamat kan vermek yerine geçmez. Hacamatta çıkan kan miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bununla birlikte hacamatta başka mekanizmalar da uyarılmış olur. Örneğin, hacamat yaptığımız noktalar vücutta organlarımız ve sistemlerimizle bağlantılı noktalardır ve bunlar uyarılmış olur.Ayrıca cilt altında bulunan bağışıklık sistemi elemanları uyarılır. 

HACAMAT YERLERİ

Vücudumuzda birçok bölgeden hacamat yapılabilir. Bu bölge ve noktalar hastanın durumuna ve ihtiyaca göre belirlenir. Ancak genel olarak en sık hacamat yaptığımız yerler sırt ve kafa bölgeleridir. Organların fonksiyonlarını yerine getirmeleri için gerekli olan enerjinin geçtiği ana kavşak noktaları ve organları uyarmak için kullandığımız noktalar burada bulunmaktadır. 

HACAMAT ZAMANLARI 

Hacamatın makbul olduğu yıl içinde mevsimler, mevsimlerin içinde aylar, ay içinde makbul günler vardır.Bu dönemler vücudun dahili temizliğini yoğunlaştırdığı, detoks mekanizmalarının aktif olduğu ve hücresel yenilenmenin ve arınmanın yoğun olduğu zamanlara denk gelir. 

Mesela ay içindeki makbul günler hicri takvime göre ayın 15’inden sonraki ayın dünya üzerindeki çekim gücünün en fazla olduğu dönem sonrasına denk gelir. 

Hicri 17’inci, 19’uncu ve 21’inci günler ; Pazartesi ve Perşembe günleri makbul günlerdir.Mümkünse bu günlere denk getirilmeye çalışılır.Ama ihtiyaç halinde gün gözetilmez, her zaman hacamat yapılabilir.Hiç bir rahatsızlığı olmayanlara bile sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere yılda 2 kez hacamat yaptırmayı tavsiye ediyoruz.Ama tedavi amaçlı hacamat yaptırılıyorsa sayı sınırlaması yoktur. 

Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  • Hacamat hijyenik  ortamlarda ve hekimler tarafından yapılmalıdır. 

  • Hacamat öncesi 24 saat ve hacamat sonrası 48 saat mümkünse hayvansal gıda yenmemelidir. 

  • Hacamat tedavisine yarı aç halde gelinmesi hacamatın etkisini arttıracaktır. 

  • Tedavi sonrasında 12 saat banyo yapılmamalıdır. 

  • Mümkünse adet döneminde hacamat uygulanmaz 

© 2020 by PNR

Untitled-1.png
bottom of page